پیشگیری اولیه از دیابت بارداری از طریق عوامل تغذیه

پیش زمینه: دیابت شیرین بارداریGDM که هر درجه‌ای از عدم تحمل گلوکوز تعریف می‌شود که حین بارداری آغاز شود، در سرتاسر جهان رو به افزایش است و دلیل عمده آن افزایش پیوسته چاقی در بین زنان در سن بارداری است. GDM پیامدهای نامطلوبی برای مادر و جنین به دنبال دارد. هدف این مقاله این است که به شکلی هدفمند مروری بر منابع علمی‌ای داشته باشد که به تأثیربخشی عوامل تغذیه‌ای قبل و در حین بارداری جهت پیشگیری از GDM پرداخته‌اند.

روش‌ها: ما پیشگیری اولیه از GDM از طریق عوامل تغذیه ای، مانند رژیم و مکمل‌ها را ارزیابی کردیم. هم چنین از ابتدا تا ژوئن سال 2016 جستجویی در پایگاه داده‌های PubMed، Cochrane و ClinicalTrials.gov داشتیم. در این تحقیق، از کارآزمایی‌های بالینی و مطالعات گروهی آینده نگرانه اصلاح شده نیز بهره گرفتیم.

نتایج: 8 کارآزمایی بالینی و 20 مطالعه مشاهداتی که به ارزیابی ارتباط بین عوامل رژیمی و پیشگیری اولیه GDM پرداخته بودند در این تحقیق بکار گرفته شدند. هم چنین، 6 کارآزمایی بالینی و 2 مطالعه مشاهداتی مرتبط با مکمل‌ها نیز به مجموعه اضافه شدند. ما دریافتیم که تنها دو مداخله تغذیه‌ای ابتلا به GDM را علاوه بر مکمل‌ها تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهند.هرچند، مطالعات مشاهداتی نشان دادند که وابستگی بیشتر به الگوی رژیمی سالم تر، خصوصاً در جامعه آماری پرریسک، می‌تواند قبل از بارداری از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند.

نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهند که ممکن است برخی عوامل تغذیه‌ای در پیشگیری از GDM فوایدی داشته باشند. هرچند، مطالعاتی با طرح بهتر نیاز است تا شواهدی با کیفیت بالاتر حاصل کنند. در این زمان نمی‌توان هیچ نتیجه گیری محکمی در مورد بهترین مداخلاتی که برای پیشگیری از این بیماری وجود داشته است داشت.

منابع: سایت الزویر