بیماری های زنان

تقریبا هر بانویی در طول عمر خود به یک یا چند مورد از بیماری های زنان مبتلا می شود ؛ البته بیشتر موارد ملایم تا قابل درمان هستند. اما بعضی امراض ، شدید هستند و منجر به عوارضی مانند تاثیر بر باروری و حتی کیفیت زندگی می شوند. لازم به ذکر است که مراجعات منظم به پزشک متخصص زنان و زایمان و نیز رعایت مراقبت های بهداشتی می تواند از نارسایی های مختلف پیشگیری کند. دکتر مژگان دادگر بهترین دکتر زنان و زایمان تهران ، به توضیح بیماری های شایع زنان و همچنین روش های درمان آن ها بپردازند.

 

بیماری های زنان - دکتر دادگر

 

شایع ترین بیماری های زنان

بیماری هایی وجود دارد که منحصر به  اندام تناسلی بانوان است ، برای مثال ؛ امراض مربوط به دوران بارداری ، یائسگی و فیبروئید رحم ، نارسایی تخمدان و التهاب رحم. بیماری های بانوان ، می توانند منجر به مشکلاتی شود که صرفا به بانوان مربوط نمی شود.

در واقع ، اگر زنی قاعدگی نامنظم داشته باشد ؛ این مسئله می تواند حاکی از نارسایی در خوردن ، اختلال عملکرد تیروئید یا سندرم کوشینگ (افزایش سطح کورتیزول درواکنش بدن به استرس) باشد که بر مرد و زن به طور یکسان تاثیر می گذارد. علاوه بر این ، مهم است که به خاطر بسپارید استفاده از سیستم مراقبت های بهداشتی در زنان و مردان متفاوت است.

تخصص زنان و زایمان ، مکمل یکدیگر هستند که با سیستم تولید مثل زنان سر وکار دارند ؛ در حالی که تخصص زایمان ، صرفا به مسائل بارداری و عوارض آن می پردازد. بیماری های زنان ، متشکل از پزشکی دارویی و جراحی است و درمان بانوانی را برعهده دارد که باردار نیستند.

عملکرد متخصص زنان

پزشک زنان ، از طیفی از فرآیندهای تشخیصی و درمانی بیماری های زنان استفاده می کند. بعضی از فرآیندها که به طور گسترده ای در این رشته پزشکی استفاده می شود موارد زیر را شامل می شود :

  • برداشتن رحم یا هیسترکتومی
  • برداشتن تخمدان
  • برداشتن لوله فالوپ در حین جراحی
  • بیوپسی یا نمونه برداری از دیواره داخلی رحم (اگر پزشک به سرطان رحم مشکوک باشد ، درخواست می شود).

تشخیص بیماری های زنان

بیماری های مختلف بانوان ، می تواند علائم مشابهی داشته باشند. برای مثال ، زنان مبتلا به سندروم پلی کیستیک (تنبلی تخمدان) ممکن است خونریزی نامنظم و سنگین همراه با لکه بینی و خونریزی بعد از مقاربت همراه باشند ، لازم به ذکر است که این علائم با نشانه های فیبروئید مخاطی یکسان است. لذا تشخیص دقیق بیماری و علت آن ، برای ارائه درمان مناسب مهم است.

 

بیماری های زنان - دکتر دادگر

 

معرفی بیماری های زنان

  • آندومتریوز

آندومتریوز یکی دیگر از بیماری های زنان می باشد که بسیار شایع است که بافت حفره داخلی رحم  ( آندومتر ) در جای دیگری از بدن ( معمولا در اطراف رحم و تخمدان ) ، رشد می کند. علائم این عارضه ؛ قاعدگی دردناک ، درد حین رابطه جنسی ، خونریزی شدید و ناباروری است. لازم به ذکر است که علت این بیماری مشخص نیست.

  • ترشحات واژن

طبیعی است که زنان ، مقادیر اندکی از ترشح سفید رنگ یا شفاف را تجربه می کنند. این ترشحات طبیعی ، بافت واژن را مرطوب و سالم نگه می دارند. در صورتی که این ترشحات ، از حالت طبیعی خارج شوند ؛ ممکن است بیانگر یکی از شایع ترین بیماری های زنان باشد ، لذا نیاز به بررسی دقیق خواهند داشت.

  • فیبروئید رحمی

توده غیرسرطانی وخوش خیم است که در حدود 20 تا 25 درصد زنان رخ می دهد و می تواند داخل رحم یا دیواره رحم  تشکیل شود یا خارج از ساختار رحم ایجاد گردد که شبیه به ریشه یا ساقه است. فیبروئید معمولا کوچک است و اغلب به قدری کوچک است که به راحتی در معاینه منظم رحم تشخیص داده نمی شود ؛ اما می تواند کاملا بزرگ شود و مشکلاتی را ایجاد کند از جمله موارد ذیل :

  • تغییرات ماهانه مانند خونریزی سنگین ، طولانی یا قاعدگی های مکرر و افزایش گرفتگی عضلات
  • درد یا فشار در لگن یا زیر شکم ، اغلب در حین مقاربت نشان دهنده وجود بیماری های زنان می باشد.
  • تغییرات ادرار مانند فشار ، دشواری یا تکرر ادرار
  • درد روده یا یبوست
  • ناباروری و سقط جنین
ثبت نام
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
سحر چهاردولی
سحر چهاردولی
2 سال ها گذشته

باسلام وخسته نباشید خدمت شمابنده قبلاً اچ پی وی داشتم ولی چند روز قبل آزمایش اچ پی وی ژنوتایپ وپاپ اسمیر به طور همزمان دادم که جواب آزمایش اچ پی وی ژنوتایپ منفی وجواب پاپ اسمیر طبیعی هستش میخواستم بدونم قبل از انجام نمونه گیری حتی اگر یکی از کارهای زیر را انجام داده باشم می‌تونه باعث منفی شدن آزمایش اچ پی وی من بشه درصورتی که هنوز اچ پی وی داشته باشم؟. خودداری از مقاربت و هرگونه فعالیت جنسی، دوش واژن یا مصرف داروهای واژینال یا ژل‌ها، کرم‌ها یا کف منی‌کش به مدت دو روز قبل از آزمایش

انجام ندادن آزمایش در دوره قاعدگی، البته آزمایش هنگام عادت ماهانه قابل انجام است، اما خارج از این دوره نمونه سلولی بهتری جمع‌آوری می‌شود.

پیمایش به بالا