خونریزی بارداری

خونریزی بارداری
خونریزی در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه اول شایع است. معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. اما از آنجایی که خونریزی گاهی اوقات می تواند نشانه یک چیز جدی باشد، مهم است که علل احتمالی را بدانید و توسط پزشک معاینه شوید تا از سلامت خود و کودکتان مطمئن شوید.
خونریزی در سه ماهه اول بارداری

آیا خونریزی در سه ماهه اول طبیعی است؟

تا 25 درصد از زنان در 12 هفته اول بارداری مقداری خونریزی واژینال دارند. اغلب این طبیعی است و جای نگرانی نیست. بسیاری از زنانی که در این مدت خونریزی را تجربه می کنند، حاملگی طبیعی دارند و نوزادان سالمی به دنیا می آورند.

لکه بینی در دوران بارداری یا خونریزی خفیف معمولاً نگران کننده نیست. اما خونریزی شدیدتر که جوراب شلواری یا پد را خیس می کند، طبیعی نیست. فوراً با پزشک خود تماس بگیرید تا هرگونه خونریزی در سه ماهه اول بارداری را گزارش دهید. پزشک به شما کمک می‌کند تا علت را بیابید و گام‌های بعدی خود را برای حفظ سلامت خود و کودکتان راهنمایی کنید.

علت خونریزی در سه ماهه اول چیست؟

علل احتمالی خونریزی در سه ماهه اول عبارتند از:

خونریزی لانه گزینی ممکن است در 6 تا 12 روز اول پس از باردار شدن، لکه بینی طبیعی داشته باشید زیرا تخمک بارور شده خود را در دیواره رحم لانه گزینی می کند. برخی از زنان متوجه نمی شوند که باردار هستند زیرا این خونریزی را با یک دوره خفیف اشتباه می گیرند. معمولا خونریزی بسیار کم است و از چند ساعت تا چند روز طول می کشد.

سقط جنین. از آنجایی که سقط جنین در 12 هفته اول بارداری شایع است، یکی از بزرگترین نگرانی ها در سه ماهه اول بارداری است. با این حال، خونریزی سه ماهه اول لزوماً به این معنی نیست که شما سقط کرده اید یا سقط خواهید کرد. تحقیقات نشان می دهد که اگر ضربان قلب جنین با سونوگرافی تشخیص داده شود، احتمال سقط جنین کمتر است.

سایر علائم سقط جنین، گرفتگی شدید در قسمت پایین شکم و بافتی است که از واژن عبور می کند.

حاملگی خارج رحمی. در حاملگی خارج رحمی، جنین لقاح یافته در خارج از رحم، معمولاً در لوله فالوپ، لانه گزینی می کند یا می چسبد. اگر جنین به رشد خود ادامه دهد، می تواند باعث ترکیدن لوله فالوپ شود که می تواند زندگی مادر را تهدید کند. اگرچه حاملگی خارج از رحم به طور بالقوه خطرناک است، اما تنها در حدود 2 درصد از بارداری ها رخ می دهد.

مربوط:
علل هیپوتونیا (سندرم فلاپی نوزاد)

سایر علائم حاملگی خارج از رحم، گرفتگی یا درد شدید در قسمت پایین شکم و سبکی سر است.

بارداری مولار. این بیماری که به آن بیماری تروفوبلاستیک بارداری نیز می گویند، یک وضعیت بسیار نادر است که در آن بافت غیر طبیعی به جای نوزاد در داخل رحم رشد می کند. در موارد نادر، بافت سرطانی است و می تواند به سایر قسمت های بدن گسترش یابد.

سایر علائم بارداری مولار تهوع و استفراغ شدید است. با بزرگتر شدن رحم، شکم شما نیز ممکن است خیلی سریع بزرگ شود.

سایر علل خونریزی در اوایل بارداری عبارتند از:

تغییرات دهانه رحم در دوران بارداری، خون اضافی به دهانه رحم جریان می یابد. داشتن رابطه جنسی یا تست پاپ، که هر دو باعث تماس با دهانه رحم می شوند، می توانند باعث خونریزی شوند. این نوع خونریزی جای نگرانی ندارد.

عفونت. هر گونه عفونت دهانه رحم، واژن یا عفونت های مقاربتی (مانند کلامیدیا، سوزاک یا تبخال) می تواند باعث خونریزی در سه ماهه اول شود. در صورت ابتلا به عفونت به درمان توسط پزشک خود نیاز خواهید داشت.

سیگار کشیدن. سیگار کشیدن ممکن است باعث خونریزی غیرطبیعی در دوران بارداری شود. اگر باردار هستید و می خواهید سیگار را ترک کنید، با پزشک خود صحبت کنید تا از او حمایت کند.

هماتوم ساب کوریونیک. این زمانی اتفاق می افتد که خون در ناحیه ای که کیسه آمنیوتیک جنین به دیواره رحم شما متصل می شود، جمع می شود. این جمع آوری خون اغلب خود به خود بدون هیچ علامتی از بین می رود اما گاهی اوقات ممکن است باعث خونریزی خفیف شود.
خونریزی در سه ماهه دوم و سوم

خونریزی غیرطبیعی در اواخر بارداری ممکن است جدی‌تر باشد، زیرا می‌تواند نشانه‌ای از وجود مشکل در شما یا کودکتان باشد. اگر در سه ماهه دوم یا سوم بارداری خود دچار خونریزی شدید، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.

علت خونریزی در سه ماهه دوم و سوم چیست؟

علل احتمالی خونریزی در اواخر بارداری عبارتند از:

جفت سرراهی. این وضعیت زمانی رخ می دهد که جفت در پایین رحم قرار می گیرد و تا حدی یا به طور کامل دهانه کانال زایمان را می پوشاند. جفت سرراهی در اواخر سه ماهه سوم بسیار نادر است و در حدود 1 در 200 بارداری رخ می دهد. خونریزی جفت سرراهی، که می تواند بدون درد باشد، یک اورژانس است که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

جدا شدن جفت. در حدود 1 درصد از بارداری ها، جفت قبل یا در حین زایمان از دیواره رحم جدا می شود و خون بین جفت و رحم جمع می شود. جدا شدن جفت می تواند برای مادر و نوزاد بسیار خطرناک باشد.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
پیمایش به بالا