چک لیست قبل از بارداری

چک لیست قبل از بارداری شما
ممکن است شما هنوز باردار نشده باشید، اما اکنون کارهای زیادی می توانید انجام دهید تا خود را تا حد امکان برای یک کودک در حال رشد سالم کنید. این را فهرست کارهای پیش فرض خود در نظر بگیرید.

1. با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.

درست است، پس از باردار شدن، آنها را به وفور خواهید دید، اما بهتر است قبل از موعد ویزیت را رزرو کنید، حتی اگر قبلا باردار بوده اید. اگر مشکلات سلامتی دارید که می تواند بر شانس باردار شدن شما تأثیر بگذارد یا بارداری را خطرناک تر کند، مهم است که اکنون آن ها را تحت کنترل قرار دهید.

پزشک شما می خواهد با گرفتن یک تاریخچه کامل پزشکی از شما و همسرتان، معاینه قبل از بارداری را آغاز کند. آنها همچنین ممکن است بخواهند تعدادی آزمایش – مانند آزمایش خون و آزمایش پاپ اسمیر – انجام دهند تا مطمئن شوند که هیچ کدام از شما شرایط پزشکی ندارید که بر بارداری یا شانس باردار شدن شما تأثیر بگذارد. پزشک شما ممکن است برای بیماری هایی مانند:

سرخجه یا سرخک
ایمنی آبله مرغان
اچ‌آی‌وی
ایمنی هپاتیت B
تبخال
سایر بیماری های مقاربتی (مانند کلامیدیا، سیفلیس و سوزاک)
مشکلات تیروئید (با آزمایش TSH)
سایر شرایط، مانند توکسوپلاسموز و پاروویروس B19 (که بیماری پنجم نیز نامیده می شود)

در نهایت، بسته به قومیت شما، پزشک ممکن است آزمایشات ژنتیکی را برای موارد زیر توصیه کند:

کم خونی داسی شکل
تالاسمی (شکل ارثی کم خونی)
بیماری های ژنتیکی رایج در جمعیت یهودی اشکنازی، مانند بیماری تای ساکس

اگر زمان آن رسیده است که واکسن های خود را به روز کنید، مهم است که این کار را قبل از بارداری انجام دهید. چند واکسن خاص، مانند واکسن‌های MMR (سرخک، اوریون، سرخجه)، واریسلا (ویروسی که باعث آبله مرغان می‌شود)، یا واکسن‌های هپاتیت A خطر نقایص مادرزادی را افزایش می‌دهند. کارشناسان توصیه می کنند که حداقل 28 روز پس از دریافت برخی از این واکسن ها قبل از اقدام به بارداری صبر کنید.

در مورد واکسن هایی که اکنون نیاز دارید و بعداً به کدام واکسن نیاز خواهید داشت با پزشک خود صحبت کنید. پزشکان در دوران بارداری واکسن هایی مانند واکسن Tdap برای سیاه سرفه می دهند، بنابراین کودک شما نیز می تواند از این محافظت بهره مند شود.

اگر بیماری هایی مانند فیبروز کیستیک یا بیماری سلول داسی شکل در خانواده شما یا همسرتان وجود دارد، ممکن است بخواهید به یک مشاور ژنتیک مراجعه کنید یا آزمایش های غربالگری قبل از بارداری را انجام دهید.

2. لثه های خود را چک کنید.

بین سلامت دهان و دندان و بارداری سالم ارتباط وجود دارد. بیماری لثه با تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد مرتبط است. بنابراین اکنون زمان مراجعه به دندانپزشک برای مقابله با هر مشکلی است.

3. سیگار و الکل را ترک کنید.

شاید قبلاً بدانید که تنباکو و الکل در دوران بارداری هیچ‌وقت مشکلی ندارند. آنها برای رشد کودک مضر هستند و می توانند در بزرگتر شدن باعث مشکلات سلامتی برای آنها شوند.

اما حتی در حال حاضر، سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند باردار شدن را سخت تر کند و احتمال سقط جنین را افزایش دهد. با پزشک خود در مورد برنامه هایی صحبت کنید که می توانند به شما در ترک این عادت ها کمک کنند.

4. مصرف کافئین را کاهش دهید.

نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه یا پنج قوطی نوشابه در روز (حدود 250 میلی گرم کافئین) می تواند باردار شدن را برای شما دشوارتر کند و احتمال سقط جنین را افزایش دهد.

روی آوردن به مصرف بدون کافئین مزیت دیگری نیز دارد: لازم نیست در هفته های اول بارداری هوس کافئین را تحمل کنید.

5. هوشمندانه بخورید.

زمان بهتری برای حذف غذاهای ناسالم و تمام کالری های خالی آن وجود ندارد. مطمئن شوید که هر روز مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی دریافت می کنید.

یک رژیم غذایی سالم قبل از بارداری می تواند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را کاهش دهد، نوعی که زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهد.

6. اسید فولیک مصرف کنید.

اسید فولیک که به طور طبیعی در سبزیجات سبز برگ و به طور مصنوعی در آرد و محصولات برنج غنی شده یافت می شود، نشان داده است که خطر برخی از نقص های مادرزادی را کاهش می دهد.

کارشناسان توصیه می کنند که علاوه بر رژیم غذایی مناسب، 3 ماه قبل از بارداری روزانه یک مولتی ویتامین همراه با اسید فولیک مصرف کنید و در تمام دوران بارداری ادامه دهید. اگر بارداری قبلی داشته اید که در آن جنین دارای نقص های مادرزادی مغز و نخاع بوده است، احتمالاً پزشک شما دوز بالاتر 4 میلی گرم اسید فولیک در روز را توصیه می کند.

7. وزن اضافی را از بین ببرید.

اضافه وزن می تواند احتمال ابتلا به مشکلاتی مانند دیابت بارداری و فشار خون بالا در دوران بارداری را افزایش دهد – وضعیتی به نام پره اکلامپسی.

به طور کلی کاهش وزن در دوران بارداری ایده خوبی نیست، بنابراین اگر می خواهید وزن کم کنید، همین حالا شروع کنید.

مربوط:
علائم هیپوتونیا (سندرم فلاپی نوزاد)

8. به داروهایی که مصرف می کنید فکر کنید.

مهم است که پزشک خود را در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید – نسخه ای، بدون نسخه، حتی ویتامین ها و گیاهان دارویی را مطلع کنید. برخی از آنها می توانند بر کودک شما تأثیر بگذارند.

9. در مورد غذاهای دریایی حساس باشید.

احتمالاً شنیده اید که در دوران بارداری دوری از ماهی هایی که دارای جیوه بالایی هستند، هوشمندانه است. اما ممکن است تا یک سال طول بکشد تا بدن شما این عنصر را از خون شما پاک کند.

ماهی دو بار در هفته در بشقاب غذای شما خوب است، اما انواعی که جیوه زیادی دارند مانند شمشیر ماهی را از بین ببرید.

این موراد برای چک لیست قبل از بارداری شما کافی می باشد و برای تهیه چک لیست قبل از بارداری نیاز به موارد بیشتری نمی باشد

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
پیمایش به بالا