از جمله روش هایی که برای وضع حمل می توان از آن بهره برد ، زایمان سزارین می باشد. در این روش ، شکم و رحم مادر ، توسط متخصص زنان و زایمان برش داده می شود و نوزاد از این طریق از رحم خارج می گردد. در زایمان به روش سزارین ، امکان برنامه ریزی برای وضع حمل وجود دارد و پزشک می تواند موعد دقیق زایمان را برآورد کند. این روش نیز همچون زایمان به روش طبیعی از مزایا و معایب خاص خود برخوردار است. دکتر مژگان دادگر ، بهترین متخصص زنان و زایمان در تهران ، در طول دوران بارداری و زایمان ، مادران عزیز را همراهی می کند.
مزایای زایمان سزارین
اصلی ترین مزایای زایمان به روش سزارین عبارتند از :
- تعیین تاریخ مشخص برای زایمان
- تقلیل استرس مادر
- به حداقل رساندن مشکل در اکسیژن رسانی به نوزاد
- امکان برقرار مقاربت جنسی برای زوجین در فاصله زمانی کوتاه تری پس از وضع حمل
فیلم عمل زایمان سزارین در تهران با دکتر دادگر
در چه مواردی عمل سزارین الزامی می باشد ؟
در مواردی که علت پزشکی خاصی مانع از زایمان طبیعی شود ، زایمان به روش سزارین انجام می شود ؛ البته گاهی نیز مشکلات پیش بینی نشده در طول دوران بارداری ، انجام زایمان سزارین را ضروری می کنند.مواردی که انجام زایمان سزارین را ضرورت می بخشند ، عبارتند از :
-
عدم تناسب سفالوپلویک ( Cephalopelvic disproportion )
این اصطلاح ، در مواردی به کار می رود که سر یا پای جنین در حدی بزرگ است که نمی تواند از لگن مادر عبور کند یا لگن مادر بسیار کوچک است و جنین با اندازه طبیعی قادر به عبور از آن نیست.
-
سابقه زایمان به روش سزارین
ممکن است انجام سزارین قبلی ، مانع از زایمان طبیعی در آینده شود. البته این موضوع برای تمام خانم ها ثابت نیست. برخی از خانم ها با وجود یک بار سزارین ، می توانند زایمان های بعدی خود را به صورت زایمان طبیعی ( واژینال ) انجام دهند. لازم به ذکر است که این موضوع ، به نوع برش سزارین قبلی و خطر پارگی رحم در زایمان طبیعی بستگی دارد.
-
دوقلو و چند قلو بودن بارداری
این امر می تواند باعث ضرورت انجام زایمان سزارین شود. البته دوقلوها می توانند با زایمان طبیعی نیز متولد شوند.
-
جفت سر راهی
در این شرایط ؛ جفت ، پایین تر از جایگاه طبیعی خود در دیواره رحم قرار گرفته و محل خروج نوزاد از دهانه رحم را مسدود می سازد ؛ لذا باید زایمان به روش سزارین انجام شود.
-
قرارگیری جنین در وضعیت افقی
اگر جنین به صورت افقی در رحم قرار گرفته باشد ، امکان چرخاندن آن در شکم مادر وجود نخواهد داشت ، بنابراین در چنین مواردی ، انجام زایمان سزارین ضروری خواهد بود.
-
قرارگیری جنین در وضعیت بریچ ( breech birth )
در وضعیت بریچ ، جنین در حالتی قرار گرفته است که ابتدا پایین تنه او از بدن مادر خارج می شود. در وضعیت بریچ اگر امکان چرخاندن جنین در شکم مادر وجود نداشته باشد ، انجام سزارین توصیه می شود.
قبل و بعد از عمل سزارین از سوی بهترین دکتر زنان تهران ، دکتر مژگان دادگر
چگونه برای عمل سزارین آماده شویم ؟
اگر که زمان زایمان سزارین شما ، از پیش توسط متخصص زنان مشخص گردیده باشد ، ایشان پیشنهاد می کند جهت جلوگیری از بروز مشکل به سبب پروسه بیهوشی ، با یک متخصص بیهوشی ملاقات داشته باشید تا شرایط شما را پیش از زایمان ارزیابی کند و نوع بیهوشی مناسب را برایتان اتخاذ نماید. همچنین یک دکتر زنان خوب انجام برخی آزمایش های خونی را پیش از سزارین الزامی می داند. نتایج حاصل از این تست ها ، اطلاعاتی مبنی بر نوع گروه خونی شما و سطح هموگلوبین خون را در اختیار بهترین متخصص زنان قرار می دهد. این جزئیات به تیم پزشکی کمک می کند تا در صورتی که در پروسه سزارین اتفاق ناگواری رخ دهد و شما به خون احتیاج پیدا کنید ؛ سریعاً خونی مناسب با گروه خونی تان آماده و به شما تزریق گردد. بهتر است راجع به نگرانی هایتان با دکتر زایمان سزارین خود صحبت کنید تا ایشان راهنمایی های لازم را به شما اعلام دارد و استرس و اضطراب تان را کاهش دهد. متخصص زنان و زایمان تهران از شما می خواهد که شب قبل از سزارین ، دوش گرفته و بدنتان را با صابون ضد عفونی کننده بشویید. همچنین نباید 24 ساعت مانده به زایمان موهای زائد ناحیه شرمگاهی را شیو نمایید. این امر می تواند ریسک عفونت محل جراحی را افزایش دهد. در صورت نیاز تیم پزشکی پیش از شروع عمل این کار را انجام می دهد.
زایمان سزارین چگونه به انجام می رسد ؟
در ابتدا به جهت تخلیه مثانه ، یک کاتتر در آن ناحیه قرار می گیرد. داروهای مورد نیاز در طول پروسه توسط تزریق درون وریدی وارد بدن می شوند. بیهوشی که معمولاً برای سزارین اتخاذ می گردد ، بی حسی منطقه ای است. بدین معنا که هوشیار هستید و تنها پایین تنه شما بی حس می شود. رایج ترین انواع بیهوشی منطقه ای ، بی حسی اسپاینال و اپیدورال هستند. در موارد اورژانسی بیهوشی عمومی اعمال می شود به طوریکه مادر در تمام مدت عمل به خواب فرو می رود. پس از اثرگذاری داروی بیهوشی ، پروسه زایمان آغاز می گردد. به جهت افزایش سطح اکسیژن جنین ، بر روی دهان و بینی مادر ماسک اکسیژن قرار می گیرد. بعد از آن ناحیه شکمی با ماده ضدعفونی تمیز شده و جراح از طریق پوست بر روی دیواره شکم برشی ایجاد می کند. برش زایمان سزارین ممکن است عمودی یا افقی باشد. سپس یک برش 7 تا 10 سانتی متری بر روی دیواره رحم ایجاد شده و دکتر زنان نوزاد را از طریق آن خارج می کند. در نتهای پروسه بند ناف بریده شده ، جفت برداشته شده و در نهایت برش ها بخیه می شوند.
عمل سزارین چه مدت طول می کشد ؟
در شرایط نرمال ، زایمان سزارین حدود 45 دقیقه طول می کشد. بعد از اینکه نوزاد از رحم خارج شد ، برش ها بخیه شده و عمل پایان می پذیرد. البته شرایط اورژانسی وجود دارند که مدت زمان پروسه را تغییر می دهند. در برخی از کیس های سزارین ، عمل به سرعت انجام می شود به طوریکه نوزاد در عرض 15 الی 20 دقیقه متولد می شود.
آیا سزارین عوارض دارد ؟
زایمان سزارین نیز همچون زایمان طبیعی ، در صورتی که توسط بهترین متخصص زنان و زایمان تهران که مجرب و توانمند است ، انجام گیرد ، عوراض ناشی از آن تقلیل خواهد یافت. از شایع ترین عوارض زایمان به روش سزارین می توان موارد ذیل را نام برد :
- ریسک خونریزی بعد از زایمان
- تضعیف ماهیچه های رحم
- ریسک بروز اختلال در زایمان های بعدی
- احتمال ایجاد مشکل برای شیردهی به نوزاد بعد از زایمان سزارین وجود دارد.
- ریسک آسیب دیدگی لوله رحمی
- احتمال بروز ناباروری ثانویه
خطرات زایمان سزارین
مشابه با هر جراحی سنگین و حساسی ، عمل سزارین نیز می تواند ریسک و خطراتی را هم برای نوزاد و هم برای مادر به همراه داشته باشد. وقوع این موارد حتمی نیست اما لازم است نسبت به آن ها آگاه باشید. یکی از خطراتی که نوزاد را تهدید می کند ، مشکلات تنفسی است. نوزادانی که با زایمان سزارین از پیش تعیین شده متولد می شوند ، به میزان بیشتری در معرض خطر عارضه تاکی پنه گذرا (transient tachypnea) قرار دارند. این عارضه بدین صورت است که کودک تا چند ساعت یا چند روز ابتدایی بعد از زایمان به طور غیر طبیعی تنفس سخت و سریعی دارد. از گذرا بودن آن می توان فهمید که بعد از مدتی مشکل تنفسی مذکور برطرف می گردد. یکی دیگر از خطراتی که طی سزارین کودک را تهدید می کند ، جراحات ناشی از جراحی است. هرچند به ندرت اما ممکن است در طول عمل بریدگی های کوچکی بر روی سطح پوست نوزاد ایجاد شود. مادر نیز همچون فرزند ، احتمال دارد با خطرات زایمان سزارین مواجه شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- عفونت غشاء داخلی رحم
- خونریزی شدید پس از زایمان
- واکنش بدن به پروسه بیهوشی
- تشکیل لخته خون در رگ های عمیق
- عفونت محل برش جراحی
- جراحات جراحی
در صورتی که زایمان را زیر نظر دکتر دادگر ، بهترین متخصص زنان و زایمان سزارین تهران به انجام رسانید ، احتمال مواجه شدن با خطرات گفته شده به حداقل ترین میزان ممکن می رسد.
سلام وقت بخیر
من در هفت سالگی دچار فلاکس ادراری شدم که با جراحی و جاگذاری سوند درمان شدم. در حال حاضر باردارم و قراره سزارین بشم. میخواستم بدونم امکانش هست که همون محل جراحی قبلی برای سزارین بریده شده یا خیر؟
ممنون