زگیل تناسلی

زگیل تناسلی ، یکی از شایع ترین بیماری های عفونی و پوستی به شمار می رود و در دسته بیماری های آمیزشی قرار دارد. ویروس HPV ، عامل به وجود آورنده عارضه مذکور می باشد. این بیماری به راحتی ، از راه تماس مستقیم پوست با پوست فرد مبتلا و به طور کلی از طریق مجاورت پوستی منتقل می گردد. دکتر مژگان دادگر ، بهترین متخصص زنان شمال تهران ، به علت اهمیت این بیماری ، مطالب جامعی را تهیه نموده و در اختیار شما قرار داده است. جهت انجام معاینات لازم می توایند به مطب ایشان در اقدسیه مراجعه کنید.

 

زگیل تناسلی - دکتر دادگر

 

میزان سرایت بیماری زگیل تناسلی بسیار بالا است و به جرأت می توان گفت که با اولین رابطه جنسی به سرعت انتقال می یابد. در ارتباط با شیوع این بیماری باید گفت که میزان اپیدمی آن در مردان و زنان ، تقریبا به یک اندازه می باشد و احتمال ابتلا به آن در بازه سنی ای که افراد به لحاظ جنسی فعال هستند ( 12 الی 35 سال ) تشدید می گردد. ناگفته نماند که متاسفانه احتمال ابتلای کودکان بویژه کودکان زیر 2 سال نیز به این بیماری وجود دارد. تماس مستقیم دست فرد مبتلا با پوست کودک یا تجاوز جنسی به وی از علل ابتلا به این بیماری در کودکان محسوب می گردد.

علائم زگیل تناسلی

علائم زگیل های نواحی تناسلی در نقاطی از بدن که بیشتر در رابطه جنسی درگیر هستند بروز می نماید. بنابراین عمدتا شاهد پیداش علائم این بیماری در خود ناحیه تناسلی ( در اثر ارتباط واژینال ) ، مقعد ( در اثر ارتباط جنسی مقعدی ) و دهان ، لب ، زبان و گلو ( در اثر رابطه جنسی دهانی ) خواهیم بود. لازم به ذکر است که علائم بیماری کاملا واضح و مشخص است ، لذا غالبا از جانب خود فرد به سهولت قابل تشخیص می باشد. البته در پاره ای موارد ، زائده های ناشی از این بیماری در داخل اندام تناسلی یا دهانه رحم به وجود آمده و اغلب فاقد عوارض خاصی هستند. از این رو در چنین شرایطی ، فرد نمی تواند به سادگی بیماری را تشخیص دهد و به منظور تشخیص زگیل تناسلی نیاز به بررسی های پزشکی می باشد.

آیا زگیل تناسلی و تبخال تناسلی با هم تفاوت دارند ؟

پاسخ این سوال را می توانید در ویدیو زیر از زبان دکتر مژگان السادات دادگر بشونید.

 

عوامل خطر زا

برخی عوامل وجود دارند که احتمال ابتلا به بیماری زگیل تناسلی را تشدید می کنند که عبارتند از :

  • مقاربت جنسی محافظت نشده با شرکای جنسی متعدد ، از جمله مواردی است که سبب افزایش ریسک ابتلا به این بیماری می گردد.
  • از دیگر مواردی که می توان از آن به عنوان یکی از فاکتورهای موثر در مواجهه با بیماری زگیل نواحی تناسلی اشاره نمود ، ابتلا به حداقل یک بیماری جنسی ( مقاربتی ) دیگر می باشد.
  • آغاز فعالیت جنسی در سنین پایین نیز از دیگر مواردی است که احتمال مواجهه با ویروس HPV را تشدید می کند.

پیشگیری از زگیل تناسلی

زوجین ، می توانند با استفاده از کاندوم در روابط جنسی خود به میزان چشمگیری از ریسک ابتلا به این بیماری بکاهند. البته باید خاطر نشان نمود که کاندوم ، در پیشگیری از این بیماری ، صد در صد اثر گذار نبوده و تنها می تواند احتمال بروز آن را کاهش دهد. از این رو افرادی که با علائم بیماری زگیل تناسلی مواجه هستند ، حتما باید به یک متخصص زنان خوب در شمال تهران مراجعه نمایند و صرفا به استفاده از کاندوم بسنده نکنند ؛ چرا که مشاهده شده گاها افراد ، علیرغم استفاده از کاندوم ، باز هم به این بیماری دچار شده اند.

 

زگیل تناسلی - دکتر مژگان دادگر

 

واکسن زگیل تناسلی

قطعی ترین راه پیشگیری از ابتلا به ویروس HPV و بروز زگیل در ناحیه تناسلی ، دریافت واکسن است. توصیه میشود دختران و پسران پیش از رسیدن به بلوغ جنسی و آغاز فعالیت های جنسی ، واکسن زگیل تناسلی را دریافت کنند. این واکسن حتی در سنین پایین ، مثلا 9 سالگی هم تزریق شود. اثرات جانبی ای واکسن ، مثل هر واکسن دیگری احساس کمی درد و گرفتگی در ناحیه تزریق ، سردرد و تب خفیف است.

توصیه می گردد دختران و پسران 11 تا 12 سال در این سن حتما واکسن را دریافت کرده و به فاصله زمانی شش ماهه ، دوز دوم آن را تزریق کنند. گفته می شود کسانی که برای دریافت واکسن زگیل تناسلی در بازه سنی 15 تا 26 سال اقدام کردند ، بایستی سه دوز از آن را طی فواصل زمانی معین دریافت کنند. واکسن مورد تایید سازمان های بهداشت و سلامت ، واکسن گارداسیل می باشد.

وجود زگیل تناسلی چگونه تشخیص داده می شود ؟

عموما وجود زگیل ها در ناحیه تناسلی به سبب زائده های پوستی که در آن ناحیه ایجاد می کنند ، تشخیص داده می شوند. بانوان ها می توانند به صورت منظم تست پاپ اسمیر انجام دهند. این تست کمک می کند تا پزشک و فرد در زودترین زمان ، به تغییرات ایجاد شده در واژن و دهانه آن که ممکن است به ویروس HPV مربوط شود ، پی ببرند.

درمان زگیل تناسلی در تهران

غالبا افرادی که مبتلا به این عارضه می باشند با این سوال مواجه هستند که آیا این عارضه درمان دارد ؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که جهت درمان زگیل های نواحی تناسلی روش های درمانی متعددی وجود دارد و در وهله اول مواجهه با آن می بایست به بهترین جراح و متخصص زنان تهران مراجعه نمود. لازم به ذکر است که برخی از انواع ویروس HPV در صورت عدم درمان به موقع ممکن است منجر به بروز انواع سرطان شوند ، لذا در صورت مواجهه با این بیماری باید هر چه سریع تر اقدام به درمان آن صورت پذیرد تا روند درمان ساده تر گردد.

 

زگیل تناسلی - دکتر مژگان دادگر

 

راه های درمانی زگیل تناسلی :

گاهی اوقات برای رفع زگیل های ایجاد شده در ناحیه تناسلی ، اتخاذ روند دارو درمانی می توانید تاثیر گذار باشد. در دارو درمانی ، پماد و محلول های تجویز شده بایستی بر روی موضع اعمال شوند. برخی از داروها را میتوانند توسط فرد بیمار مورد استفاده قرار بگیرند و تعدادی از ان ها حتما باید توسط شخص متخصص در ناحیه هدف اعمال شوند. پس از استعمال دارو ممکن است کمی درد ، سوزش پوست و گرفتگی را تجربه کنید که در زمان کوتاهی این اثرات از بین می برند.

در برخی شرایط لازم است راه های درمانی جدی تری برای زگیل تناسلی در پیش گرفته شوند که عبارتند از :

  • کرایوتراپی ( فریز کردن با نیتروژن مایع)
  • الکتروکوتری
  • لیزر درمانی
  • پلاسما تراپی
  • جراحی

سوالات متداول در خصوص زگیل تناسلی

آیا مقاربت جنسی برای زوجین مبتلا به زگیل های تناسلی ، مجاز است ؟

هرگاه وجود زگیل در ناحیه تناسلی ، به وضوح بر روی پوست اندام جنسی افراد قابل رویت باشد ، توصیه می شود تا پایان پروسه درمان و رفع کامل زگیل ها ، رابطه جنسی زوجین موقتا محدود گردد. در صورتی که یکی از زوجین ، آلوده به ویروس HPV باشد ، احتمال ابتلای دیگری به این ویروس چقدر است ؟ در ابتدا لازم به ذکر است که بین انتقال ویروس پاپیلومای انسانی ( HPV ) و احتمال ابتلا به بیماری زگیل تفاوت وجود دارد. به نحوی که ریسک انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر ، صد در صد می باشد ؛ اما احتمال این که فرد به بیماری زگیل تناسلی مبتلا شود بسیار کمتر از انتقال ویروس است ، چرا که سیستم ایمنی بدن بسیاری از افراد پس از ورود ویروس به پوست ، آن را دفع کرده و در نتیجه فرد به زگیل در نواحی شرمگاهی دچار نخواهد شد.

توضیحات دکتر دادگر ، بهترین دکتر زنان شمال تهران در خصوص واکسن HPV

 

 

آیا این امکان وجود دارد که بیماری زگیل های تناسلی در دوران بارداری به جنین منتقل شود ؟

خوشبختانه ، این بیماری مقاربت جنسی طی دوران بارداری به نوزاد منتقل نخواهد شد و به جرأت می توان گفت که در زمان حاملگی ، خطر ابتلا به زگیل تناسلی هرگز جنین را تهدید نمی کند. ولی حین زایمان ، بخصوص در حین زایمان طبیعی ، احتمال ابتلا به این بیماری به صورت درگیری حنجره نوزاد وجود دارد که البته خیلی به ندرت اتفاق می افتد.

آیا وجود زگیل های تناسلی می تواند مانع از حاملگی شود ؟

در پاسخ به این سوال باید گفت خیر ؛ زگیل های بخش های تناسلی به هیچ عنوان در بارداری و بچه دار شدن ، خللی ایجاد نخواهد کرد. در این خصوص تنها توصیه این است که در مواردی که ویروس HPV ، واژن و گردن رحم مادر را درگیر کرده باشد ، باید زایمان به روش سزارین انجام گیرد.

آیا افراد مبتلا به زگیل تناسلی امکان ازدواج دارند ؟

بله ؛ امکان ازدواج برای افرادی که دچار این بیماری هستند وجود دارد. البته در چنین مواردی توصیه می گردد که پیش از مقاربت جنسی ، زوج مبتلا به بیماری ، حتما واکسیناسیون لازم را انجام داده باشد.

پیمایش به بالا